Hvordan kan persienner, der er integreret i vinduesglassene, gavne dit hjem?

Indholdsfortegnelse

Alle boligejere bruger deres ejendomme på forskellige måder, og hver bolig er unik. Men mange huse, uanset om de er nybyggede eller ældre ejendomme, har rum, der kunne have gavn af mere lys. Som følge heraf står husejeren ofte tilbage med dilemmaet med at balancere behovet for naturligt lys mod behovet for privatliv.
 

Persienner integreret i glas kan være løsningen

Naturligt lys er en åbenlys fordel for ethvert rum, men afhængigt af rummets formål kan der være behov for privatliv. Der kan være forskellige grunde til at skulle holde et værelse privat, så selv om der er behov for lys i forskellige typer rum, når de er i brug, kan det også være nødvendigt at holde rummene og deres indhold afskærmet for blikke udefra.
 
Vinduer med indbyggede persienner kan monteres på de fleste moderne vinduer. Der findes magnetiske systemer, der giver rigtig mange muligheder for at styre lysindfald og afskærmning.
 

Eksempler på rum, hvor man gerne vil have både lys og privatliv

Integrerede persienner til bryggers.

Mange hjem har bryggers eller lignende områder, der støder op til køkkenet. Disse rum er ofte en del af hjemmets omdrejningspunkt. Her vaskes og tørres der tøj, stilles mudrede støvler og afdryppes regntøj.
Der er ofte glas i en bryggersdør, så især om natten har man brug for at skærme for indkig. For dør eller vindue har man derfor måske et gardin eller en persienne.
 
Men på stofgardinet lægger støvet sig, og er der fugtighed i rummet, sætter snavset sig fast. Det samme gælder en persienne, der måske også vil stå og klapre, når nogen passerer gennem rummet.
 
Integrerede persienner monteret mellem termoruder i døre eller vinduer i denne type af rum er en ideel løsning, der fjerner mange problemer med stof eller almindelige persienner.
 

Persienner mellem glas i køkkener og alrum

Køkkenet er hjemmets centrale rum og bruges på mange forskellige måder. Her foregår ikke bare madlavning og måske spisning af de daglige måltider, men også familiehygge, lektielæsning, fodring af kæledyr, børns leg og meget mere. Alle disse aktiviteter fører slid og snavs med sig.
 
Mange køkkener er også placeret, så de set fra gade eller parkeringsplads er synlige, ikke mindst, når det er mørkt udenfor, og der er tit ikke bare vinduer, men også glasdøre i moderne køkkener og alrum.
 
Har man almindelige persienner eller måske gardiner i disse rum, går det hårdt ud over dem, og de ældes langt hurtigere, end de ville i et sove- eller arbejdsværelse. Her er indbyggede – også kaldet integrerede – persienner en ideel mulighed. Man undgår slitage og evindelig rengøring; de holder rummet privat, når det er nødvendigt, men tillader samtidig lysindfald.
 

Integrerede persienner til værksteder og garager

Mange forstadshuse har garager med døre og vinduer til siden eller bagsiden.
Hvis du bruger din garage eller dit ekstra værelse som værksted, hjemmekontor eller måske til en klassisk bil eller motorcykel, du er ved at restaurere, vil du naturligvis have lys, når du bruger rummet, men privatliv for at holde dine ejendele sikre.
 
Dette er et andet område, hvor integrerede persienner kan hjælpe. Hvis dit værksted eller garagen har vinduer, er en glasdør eller endda en integreret skydedør en supergod løsning.
 
Selvom det er dyrere end et udvendigt rullegardin, kan det alligevel vise sig at være en mere økonomisk og pålidelig løsning.
 
Integrerede persienner kan være at foretrække over mange byggemarkedsprodukter, der er designet til at give privatliv, men som simpelthen ikke holder så længe eller ser så godt ud. Det kan for eksempel være solfilm eller matteret film.
 

Kan du montere integrerede persienner på eksisterende døre og vinduer?

Dobbeltfoldede døre er et produkt, der kan forbedres med integrerede persienner forseglet i enheden. De foldede døre, franske døre eller enhver PVCu-, metal- eller trædør kan forbedres ved at lægge persienner ind mellem glassene.
 
Overvej først alderen på dine vinduer og døre. Hvis du har produkter, der er over 10 år gamle, er det værd at søge råd hos en specialist, for eksempel en producent af integrerede persienner eller et velrenommeret installatørfirma, der tilbyder vedligeholdelse af termoruder. I de fleste tilfælde vil det være muligt at udskifte dine eksisterende termoruder med nyt glas med integrerede persienner.
 
Normalt bør disse monteres med enten en 24 mm eller en 28 mm enhed, og hvis der er plads til disse mål, er der ingen grund til, at dit glas ikke skulle kunne udskiftes.
 

De vigtigste fordele ved persienner og gardiner integreret mellem glassene i vinduer og døre

 
Her er de vigtigste punkter og fordele ved integrerede glasgardiner.

  • De kan fungere med elektrisk, magnetisk, automatisk eller endda solstyring
  • Integrerede persienner skal ikke rengøres – de er beskyttede mod snavs og fugt
  • Persienner i glas kan monteres på de fleste eksisterende døre og vinduer
  • Integrerede persienner giver et lækkert look
  • De fås i et stort udvalg af farver og muligheder.
  • De kan hjælpe med at holde dit hus lyst, når de er åbne, og sikkert, når de er lukkede

Flere artikler

10 fordele og muligheder med integrerede persienner

Salget af integrerede persienner vinder mere og mere frem. Udviklingen skyldes i høj grad de mange fordele og muligheder de integrerede persienner giver. Denne blog beskriver 10 fordele du kan opnå med integrerede persienner.

Besøg vores blog for flere artikler, vi skriver både sjove, lærerige og hjælpsomme artikler og guides.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Kontakt vores serviceteam for spørgsmål eller konsultation

Gør brug af vores ekspert-rådgivning, uforpligtende produktrådgivning og vejledning til et specifikt projekt. Siden 2017 har vi hjulpet tusindvis af virksomheder, offentlige institutioner, boligejere, arkitekter, fabrikker samt glas- og byggefagfolk.

Efterlad en kommentar

icon_specialfremstillet solafskræmning


FREMSTILLES UDFRA DINE ØNSKER

icon_kvalitetsgaranti

KVALITETSGARANTI

icon_elektrisk_solafskrærmning

ELEKTRISK SOLAFSKÆRMNING

EUROPÆISK DESIGN

Hvor finder jeg typen og størrelsen på mit VELUX ovenlysvindue?

1

Hvis du åbner dit VELUX ovenlysvindue, vil du finde et typeskilt foroven i enten højre eller venstre side.

2

Typeskiltets udseende afhænger af, hvilket ovenlysvindue du har. Find dit typeskilt herunder for at se, hvor du kan finde de rette informationer om dit vindue.

3

Vælg vinduestype og -størrelse i felterne: = vinduestype, f.eks. GGL, GGU eller VE … = vinduesstørrelse, f.eks. M08, MK06, 304 eller 4 …

0
Ingen produkter i kurven