10 fordele og muligheder med integrerede persienner

Salget af integrerede persienner vinder mere og mere frem. Udviklingen skyldes i høj grad de mange fordele og muligheder de integrerede persienner giver. Denne blog beskriver 10 fordele du kan opnå med integrerede persienner.

Indholdsfortegnelse

Persienner har været populære i mange år til vinduer og glasdøre. Med sit stilfulde og æstetiske look og med forskellige egenskaber er persienner både funktionel og understøtter rummets indretningsstil. Det er egenskaber, der både giver privatliv, og et godt og behageligt sollys i rummet.

Flere og flere vælger integrerede persienner

Integrerede persienner har de samme egenskaber plus en række yderligere fordele. I stedet for at persiennerne hænger frit bag vinduet eller døren, har hvert vindue eller dør en individuel persienne forseglet inde i glasenheden. Selvom persienner mellem glas ikke er et nyt koncept, er de nu for alvor ved at vinde frem, og blive én af de foretrukne løsninger for solafskærmning blandt husejere, virksomheder og offentlige institutioner rundt i hele landet.

Systemet i integrerede persienner betjenes typisk af en elektrisk motor eller manuel betjening med snor eller kuglekæde, eller et magnetisk håndtag og en moderne slider, der åbner og lukker persiennegardinet. Det betyder, at de integrerede persienner let kan styres uden at skulle kompromittere den hermetiske forsegling af termoruden.


Fordele ved persienneruder i vinduer og døre

Integrerede persienner har en række fordele, der giver mere komfort, gør det nemmere praktisk og giver bedre kontrol af sollyset og varmen i bygningen mm. Nedenfor kan du læse om 10 fordele og muligheder du kan opnå med persienneruder i virksomheds- og offentlige bygninger samt boliger.

1) Smart betjening

Integrerede persienner betjenes nemt med en kontakt, fjernbetjening, smartphone eller sensor mm. Det giver dig en frihed og komfort i betjeningen af din solafskærmning. Du kan styre dine persienner fra sofaen i privaten. Det giver en særlig komfort ved vinduer, der sidder højt.

På samme måde øges komforten og effektiviteten ved at kontrollere og indstille solafskærmningen i virksomhedens vinduer via en smartphone eller ipad. Den fordel og komfort bliver større jo flere vinduer og døre, der skal betjenes i bygning.

2) Integrering i intelligente bygninger

Ligesom persienneruder vinder mere og mere frem er antallet af intelligente bygninger også i god vækst. I de intelligente bygninger kontrollerer og styrer smarte sensor- og softwareløsninger automatisk forbruget af lys, vand, varme og luftcirkulation mv. Her kan integrerede persienner med stor fordel integreres i de intelligente bygningers BMS-system, som optimerer forbruget af el, varme og vand, som både skaber et bedre indeklima, og gør bygningen grønnere. Hertil kan integrerede persienner også fås med solceller.

3) Skaber bedre indeklima og energieffektivitet

Uanset om dine integrerede persienner er en del af en intelligent bygning eller ej, bidrager de i høj grad til at styrke indeklimaet og øge energieffektiviteten. Med integrerede persienner optimeres temperaturen i rummet gennem korrekt indstilling af persiennerne og glassenes termiske effekt. Her kan du med sensorer eller faste tidsindstillinger kontrollerer sollyset, varmen holdes ude om sommeren og varmen holdes inde om vinteren. På den måde sikres du både komfort i rummene og undgår brug af el-slugende installationer som air-kondition.

4) Høj hygiejne

Med en sikker indkapsling inde i termoruden vil persiennerne forblive rene og fugtfrie. Med andre ord er de fri for støv, snavs og kontakt med det ydre miljø og alt hvad dertil hører. Det betyder, at de ikke bliver støvede, hvilket gør dem langt mere hygiejniske end traditionelle persienner, der er placeret udenfor. Dette gør dit hjem sundere og de vedligeholdelsesfri integrerede persienner sparer dig for rengøringsarbejde.


5) Sikkerhed mod skade

Integrerede persienner er sikret mod sammenfiltrerede snore og beskadigelse af persiennerne. Børn og kæledyr kan ikke stikke fingrene og poterne ind i persiennerne og beskadige betjenings-enhederne, og kan ikke skade eller komme til skade i snoretrækket. Derudover kan øvrige ting som møbler og legetøj mv. ikke ramme og bule eller krølle lamellerne, ligesom integrerede persienner, at vinden ikke laver skade og filtrering når vinduer og døre står åbne.

6) Reducer støj

Integrerede persienner tilføjer et ekstra akustisk lag mellem dine ruder, der reducerer støjen både i rummet og udefra. Med den innovative udvikling af integrerede persienner er afstanden mellem glassene blevet mindre, som øger støjreduktionen. Hertil øger Kombinationen af glas og persienner støjreduktionen yderligere, og skaber et roligt og afslappende indendørs miljø.

En anden støjfaktor, som bliver elimineret med integrerede persienner er den støj, som almindelige persienner giver når vinduer og døre er åbne i blæsevejr. Her flagrer de i vinden, som skaber støj og samtidig kan vinden twiste eller ødelægge persiennerne.

7) Øger glassets U-værdi

Integrerede persienner er med til at reducere solblændingen og kan øge glassets u-værdi, som er vinduets isoleringsevne. Her har tre faktorer ud over persiennernes betydning for glassets u-værdi. 1) Glassets emissionsfaktor (belægningens evne til varmerefleksion), 2) Luftafstanden (afstanden mellem glassene) og 3) Gasfyldning og gastype. Så med det rette glas, afstand mellem glassene og gastype kombineret med de integrerede persienner, vil du opnå en højere isolering, energieffektivitet og beskyttelse af inventar som møbler og malerier.

Integrerede persienner

8) Bedre lyskontrol med side-spacers

Hvis du har behov for at øge lyskontrollen og have mørke i et rum, tilføre side-spacere med to vinger de integrerede persienner en meget lav grad af lysgennemtrængning. Side-spaceren sikre at det lys der slipper ind mellem de yderste af persiennerne, og det inderste af vinduesrammen lukkes af.

9) Vinduernes og dørenes design

Med den seneste innovation har integrerede persienner fået et mere moderne udseende med slankere vinduer og døre. Det lineære design giver mulighed for bedre udnyttelse af indvendige flader, ligesom det har givet et bedre udsyn. Designet skaber større bekvemmelighed og giver bedre forudsætning for at understøtte rummenes indretningsstil.

10) Fornuftig investering

Integrerede persienner er en værdifuld, fornuftig og solid investering for både bolig- og erhvervsmiljøer. Budgettet har selvfølgelig en vigtig faktor når man skal købe ind. Men når man kigger på fordele og ulemper af integrerede persienner, mener vi, at de over-all er en god investering. Når de integrerede persienner bruges korrekt vil de holde i mange år, i modsætning til alm, gardiner, persienner og rullegardiner, der udskiftes hyppigere på grund af snavs og simpelt slid i hjemmet eller på kontoret.

Integrerede persienner har simpelthen en noget længere levetid og skal kun vedligeholdes med service, hvis der opstår fejl i systemet. Når det opvejes overfor de mange fordele som integrerede persienner har, er det en god investering.

Flere artikler

Besøg vores blog for flere artikler, vi skriver både sjove, lærerige og hjælpsomme artikler og guides.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Kontakt vores serviceteam for spørgsmål eller konsultation

Gør brug af vores ekspert-rådgivning, uforpligtende produktrådgivning og vejledning til et specifikt projekt. Siden 2017 har vi hjulpet tusindvis af virksomheder, offentlige institutioner, boligejere, arkitekter, fabrikker samt glas- og byggefagfolk.

Efterlad en kommentar

icon_specialfremstillet solafskræmning


FREMSTILLES UDFRA DINE ØNSKER

icon_kvalitetsgaranti

KVALITETSGARANTI

icon_elektrisk_solafskrærmning

ELEKTRISK SOLAFSKÆRMNING

EUROPÆISK DESIGN

Hvor finder jeg typen og størrelsen på mit VELUX ovenlysvindue?

1

Hvis du åbner dit VELUX ovenlysvindue, vil du finde et typeskilt foroven i enten højre eller venstre side.

2

Typeskiltets udseende afhænger af, hvilket ovenlysvindue du har. Find dit typeskilt herunder for at se, hvor du kan finde de rette informationer om dit vindue.

3

Vælg vinduestype og -størrelse i felterne: = vinduestype, f.eks. GGL, GGU eller VE … = vinduesstørrelse, f.eks. M08, MK06, 304 eller 4 …

0
Ingen produkter i kurven