Integrerede plisségardiner skaber en elegant, balanceret og moderne solafskærmning

Integrerede plisségardiner er en elegant form for solafskærmning, der indgår som en integreret del af vinduer og døre i kontorbygningen eller i hjemmet

Indholdsfortegnelse

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål om valg af integrerede plisségardiner, eller vores andre produkter, kan du gøre brug af vores uforpligtende ekspertrådgivning.

Her på siden kan du få nyttig viden om integrerede plisségardiner. Du kan også gå direkte til webshoppen og se vores produkter.

Samtidig giver plisségardiner et blødt lysindfald i bygningen. Det skaber et afbalanceret lys samt en diskret og harmonisk facade med et moderne design. Integrerede plisségardiner er indbygget i avancerede termoruder i vinduer og døre med dobbelt- eller tredobbelte glasenheder.

Enhederne er hermetisk lukket, og permanent forseglet. Derfor er integrerede plisségardiner en langsigtet løsning og investering. Den integrerede solafskærmning, som også kan fås med vinduer med indbyggede persienner, giver flere fordele i dine nye vinduer og døre. De er bl.a. praktiske og æstetiske og så gør de bygningen mere klimavenlige og sikrer en bedre energioptimering.

Indholdsfortegnelse

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål om valg af indbyggede plisségardiner eller vores andre produkter, kan du gøre brug af vores uforpligtende ekspertrådgivning.

Her på siden kan du få nyttig viden om indbyggede plisségardiner. Du kan også gå direkte til webshoppen og se vores indbyggede plisségardiner.

Fordele ved plisségardiner

  • Integrerede plisségardin øger termorudens refleksionsværdi, som gør det mere varmebesparende og klimavenligt.

  • Med sorte side-spacere med to vinger kan de integrerede plisségardiner tilføre en meget lav grad af lysgennemtrængning.

  • Integrerede plisségardiner givet et blødt lysindfald i bygninger.

  • Integrerede plisségardiner kan leveres i flere forskellige materialetyper og farver.
Integrerede plissegardiner
Integrerede plisségardiner

Plisséfarver og materialer

Når du skal vælge farven på plisségardiner er standard aluminiumsbelægning på udvendig side og lysegrå på indvendig side. Det er muligt at vælge andre farver. Men her skal du være opmærksom på, at andre farver kan give et ugunstigt lys, da et farvet plisségardin kan forvrænge farven fra sollyset. Plisségardiner fås ligesom rullegardiner i en række modeller i forskellige materialer og med forskellige funktioner. De kan opdeles i:

  • Transparent materiale, der afskærmer mod direkte sollys, men ikke mod, at man kan kigge ind. Denne type afskærmning sikrer masser af lys i rummet samtidig med at udsynet bevares. Her gradueres materialerne transparente effekt gennem sollysets refleksion, mængden af sollys, som passerer gennem stoffet (transmission) og mængden af sollys, der bliver absorberet i stoffet. Transparente plisségardiner harmonerer fx godt i et kontormiljø, hvor gardinet bl.a. modvirker blænding af skærme.

  • Mørklægning, der lukker af for alt sollys. Det betyder samtidig, at der ikke er små huller i plisséstoffet. Når det gælder plisségardiner med mørklægning har farven ingen betydning, da der jo ingen lyspåvirkning er. Plisségardiner med mørklægningseffekt anbefales til soveværelser, operationsstuer og lignende.

Betjening af integrerede plisségardiner

Integrerede plisségardiner betjenes manuelt eller via elektronisk motor.

Manuel betjening: Snoretræk (snor eller kugle). Kan monteres på karmen af vinduet i højre eller venstre side, så udsynet ikke forringes eller forstyrres.

Motorbetjening: Motorbetjeningen er en 24 volt jævnstrømsmotor indbygget i termoruden, som hæver og sænker plisségardinet. Motoriserede plisségardiner kan styres enkeltvis eller i grupper. Alle plisségardiner i et rum kan således styres af den samme kontakt. Grupper opbygges elektronisk med et bus-kabel.

Antallet af plisségardiner, der styres sammen bestemmes i samarbejde med dig. Der er således ikke et max. antal plisségardiner, der kan betjenes med samme kontakt. 

UP&DOWN persienneruder
Integrerede plissegardiner

Derudover er der fire øvrige betjeningsmetoder:

  • Manuelt betjent vippekontakt: Med kabelforbindelse til systemet, der hæver og sænker plissegardiner enkeltvis eller i grupper.

  • Trådløs manuelt betjent vippekontakt: Hæver og sænker plisségardinet enkeltvis eller i grupper. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen (op til 50 m).

  • Timerstyring: Styrer plisségardiner i tidsintervaller fx lukning af plisségardiner uden for åbningstid, i weekender og ferier. Kan virke forebyggende mod indbrud o. lign., da der er lukket for indsyn i bygningen.

  • Vejrstationsstyring: Plisségardiner indstiller automatisk efter solens placering på himlen eller efter den udvendige temperatur fx kan plisségardinerne køre ned på bygningens syd/øst side om morgenen for at skærme mod morgensolen, og herefter indstilles plisségardinerne automatisk efter solens placering i løbet af dagen.

Ved central styring af plisségardinerne kan der yderligere opnås en ensartet og harmonisk facade, da de alle vil bevæge sig samtidig.

Variationer i styringen af plisségardiner

Den optimale styring af de integrerede plisségardiner afhænger også af typen på vinduerne – fx om det er skråvinduer.

1. Standard plisségardinet: Er et gardin, der kan hæves og sænkes.

2. Plisségardin med styresnore i siderne: Dette sikrer, at plisségardinet kører optimalt i vinduer, som kan drejes 180 grader. Styresnorene holder plisségardinet på plads.

3. Plisségardin, som er fastgjort i bunden: Her er der synlige løftesnore når plisségardinet er kørt ned.

4. Plisségardin, som kan kontrolleres i begge retninger: Det monteres i skrå eller vandrette tagvinduer o. lign. Med sorte sidespacere med 2 vinger er der en meget lav grad af lysgennemtrængning

Integrerede plissegardiner

Hvor finder jeg typen og størrelsen på mit VELUX ovenlysvindue?

1

Hvis du åbner dit VELUX ovenlysvindue, vil du finde et typeskilt foroven i enten højre eller venstre side.

2

Typeskiltets udseende afhænger af, hvilket ovenlysvindue du har. Find dit typeskilt herunder for at se, hvor du kan finde de rette informationer om dit vindue.

3

Vælg vinduestype og -størrelse i felterne: = vinduestype, f.eks. GGL, GGU eller VE … = vinduesstørrelse, f.eks. M08, MK06, 304 eller 4 …

0
Ingen produkter i kurven