Elektrisk solafskærmning gør intelligente bygninger mere klimavenlige og energieffektive

Fremtidens boliger og bygninger er intelligente. De er her faktisk allerede og sikrer, at privatboliger og bygninger er markant mere energieffektive og skaber et sundere indeklima.

Indholdsfortegnelse

Fremtidens boliger og bygninger er intelligente. De er her faktisk allerede og sikrer, at privatboliger og bygninger er markant mere energieffektive og skaber et sundere indeklima. Dette kan blandt andet øges ved brug af elektrisk solafskærmning. Det gør intelligente bygninger mere grønne og klimavenlige. Og med et energiforbrug i bygninger, som udgør næsten 40 % af det samlede energiforbrug i Danmark, er der et stort behov for et boom af intelligente privatboliger og bygninger.

Automatisk styring sænker energiforbruget og øger komforten

I de intelligente bygninger kontrollerer og styrer smarte sensor- og softwareløsninger automatisk forbruget af lys, vand, varme og luftcirkulation mv. På samme måde gør teknologien bl.a. tyveri- og brandalarmer mere intelligente.

Så i stedet for at ventilationen eller airconditionanlægget kører på fuld drøn hele dagen i en virksomhedsbygning, eller at lyset er tændt selvom solen bringer nok lys ind udefra, betyder de intelligente løsninger, at der kun bruges energi når det er nødvendigt.


Hvordan fungerer en intelligent bygning?

En intelligent bygning gør brug af IoT (Internet of Things) via de sensorer der er integreret i bygningen, og udveksler information over internettet. Sensorerne måler fx temperaturen, CO2-niveau, lys og antal personer i rummet mv. Hertil gør en intelligent bygning brug af en åben protokol, så al udstyr og alle enheder taler samme sprog og kan udveksle informationer.

Det hele er forbundet i et iBMS system (intelligent Building Management System), hvor den intelligente software overvåger og analyserer alle data og sikrer, at du får overblik og indsigt over bygningen. På den måde sikrer du, at systemet performer optimalt og opnår det bedste resultat.


Elektrisk solafskærmning gør bygningen mere smart og grøn

I den intelligente bygning udgør elektrisk solafskærmning også en vigtig og intelligent rolle, i forhold til at spare på energien og skabe større komfort, med et bedre og sundere indeklima.

Elektriske persienner, rullegardiner og integrerede persienner er i høj grad med til at reducere energiforbruget, og skabe balance mellem bygningens forskellige intelligente løsninger. Her er det vigtigt, at solafskærmningen er i god kvalitet og med termiske egenskaber, ligesom solafskærmningen skal opmåles og passe præcist til det enkelte vindue og dør, for at opnå den optimale effekt.

Ved at integrere elektrisk solafskærmning i et intelligent system sammen med andre smarte funktioner i en bygning opnår man ikke blot en mere effektiv styring af lys, varme og ventilation, men også betydelige besparelser på energiforbruget. Dette sker gennem et brugervenligt interface, der tillader fjernstyring via enheder som telefoner eller computere.

Den sofistikerede kombination af software og sensorstyring i elektrisk solafskærmning sikrer, at energiomkostningerne holdes på et minimum. For eksempel kan solafskærmningen automatisk tilpasse sig ændringer i omgivende lysforhold, hvilket effektivt forhindrer overdreven brug af opvarmning eller aircondition. Denne intelligente tilgang understreger ikke blot bæredygtigheden, men bidrager også til økonomisk ansvarlighed ved at optimere bygningens energieffektivitet på en brugervenlig måde.

Så med smarte løsninger til din solafskærmning kan de automatiske funktioner reducere energiforbruget, samtidig med at du minimerer varmetabet om vinteren, ligesom varmen holdes ude, når solen opvarmer bygningen i de varme somre – uden at anskaffe strømslugende aircondition. Dermed forvandles din bolig eller arbejdsplads til en markant mere bæredygtig og klimavenlig bygning.


Intelligente bygninger har mange fordele

Fordelene ved intelligente bygninger er mange. Der er både gevinst for brugerne, der oplever mere komfort og et mere behageligt indeklima. Der er fordele for den driftsansvarlige, som via adgangen til data kan planlægge bedre og har løbende mulighed for optimere og tilpasse ressourceforbruget og vedligeholdelse mv.

Der er fordele for bygningens ejer, som har en bygning med øget værdi, tilfredse brugere, optimal drift og en grøn profil. Der er fordele for hele samfundet, som opnår et grønnere land med mindre CO2 udledning. Og i det samlede billede af fordele, mindre energiforbrug og et bedre klima udgør intelligent solafskærmning en vigtig brik.

Flere artikler

10 fordele og muligheder med integrerede persienner

Salget af integrerede persienner vinder mere og mere frem. Udviklingen skyldes i høj grad de mange fordele og muligheder de integrerede persienner giver. Denne blog beskriver 10 fordele du kan opnå med integrerede persienner.

Besøg vores blog for flere artikler, vi skriver både sjove, lærerige og hjælpsomme artikler og guides.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Kontakt vores serviceteam for spørgsmål eller konsultation

Gør brug af vores ekspert-rådgivning, uforpligtende produktrådgivning og vejledning til et specifikt projekt. Siden 2017 har vi hjulpet tusindvis af virksomheder, offentlige institutioner, boligejere, arkitekter, fabrikker samt glas- og byggefagfolk.

Efterlad en kommentar

icon_specialfremstillet solafskræmning


FREMSTILLES UDFRA DINE ØNSKER

icon_kvalitetsgaranti

KVALITETSGARANTI

icon_elektrisk_solafskrærmning

ELEKTRISK SOLAFSKÆRMNING

EUROPÆISK DESIGN

Hvor finder jeg typen og størrelsen på mit VELUX ovenlysvindue?

1

Hvis du åbner dit VELUX ovenlysvindue, vil du finde et typeskilt foroven i enten højre eller venstre side.

2

Typeskiltets udseende afhænger af, hvilket ovenlysvindue du har. Find dit typeskilt herunder for at se, hvor du kan finde de rette informationer om dit vindue.

3

Vælg vinduestype og -størrelse i felterne: = vinduestype, f.eks. GGL, GGU eller VE … = vinduesstørrelse, f.eks. M08, MK06, 304 eller 4 …

0
Ingen produkter i kurven