Gardiner til skråvinduer giver perfekt regulering af lysindfaldet

Skråvinduer giver et optimalt lysindfald i boligen og på arbejdspladsen. Hvis du bor i et hus eller lejlighed eller arbejder i en bygning med skråvinduer og ovenlysvinduer, findes der en bred palette af muligheder for at købe den perfekte solafskærmning.

Indholdsfortegnelse

Du kan få gardiner til skråvinduer med forskellige egenskaber og variationer til at styre lysindfaldet og afskærme sollyset efter dine behov. Samtidig kan du få solafskærmning i tidløse designs med flotte farver, og som passer perfekt til størrelsen på dine skråvinduer.

Indholdsfortegnelse

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål om valg af Velux rullegardin, vores øvrige produkter eller andet, kan du helt uforpligtende gøre brug af vores ekspertrådgivning.

Her på siden kan du få nyttig viden om gardiner til skråvinduer. Du kan også gå direkte til webshoppen, og se vores Velux rullegardiner.

Gardiner til skråvinduer - Velux

gardinets Funktionalitet

Kontroller temperaturen i rum med skråvinduer

Når du vælger den bedste løsning af solafskærmning til dine skråvinduer, er det vigtigt at have fokus på gardinets funktionalitet. For udover at gardinerne understøtter indretningsdesignet og lysregulering, er der også nogle funktionelle fordele. 

En af de vigtigste funktioner er styringen af kulde og varme. For netop skråvinduer og ovenlysvinduer giver rummet ekstra kulde og varme. Derfor er det ekstra vigtigt, at du vælger gardiner til skråvinduer og ovenlysvinduer, som holder varmen ude om dagen/sommerhalvåret, og inde om natten/vinterhalvåret. På den måde kan du kontrollere kulde- og varmeforhold med din solafskærmning og sikre en behagelig temperatur året rundt.  

 

info om gardiner til skråvinduer

Gardiner til skråvinduer fås som rullegardin, plissé og persienne

Gardiner til skråvinduer fås som rullegardin og plisségardin med lysdæmpende effekt, mørklægning og som energieffektiv samt persienne. De forskellige gardintyper giver dig mulighed for forskellige former for regulering af lysindfaldet, så du kan vælge den helt rigtige løsning, der matcher til det enkelte rum og dine behov.

Gardiner til skråvinduer - Velux

Rullegardin med lysdæmpende effekt

skaber et blødt og behageligt lys i rummet, og udelukker lyset bedre end et almindeligt plissegardin, samtidig med at gardinet stadig er transparent. Gardinet er bl.a. velegnet til opholdsrum, kontorer og legerum, og generelt til rum, hvor du ønsker at dæmpe lyset og forhindre indkig udefra.

Rullegardin med mørklægning

er især velegnet til soverum, men også til rum, hvor du ønsker total mørke, som fx mødelokaler, hvor der anvendes projekter til fremvisning af oplæg o.l.

Rullegardiner til skråvinduer fås med sideskinner, som beskytter rummet endnu bedre mod sollyset.

Plisségardin med lysdæmpende effekt

gør med den transparante virkning det muligt at kontrollere dagslyset i dit rum samt skabe farverige og unikke lyseffekter. Gardinet kan placeres hvor som helst i vinduet, eftersom det ikke er låst i hverken top eller i bund (gælder kun de manuelle), som gør det ideelt i opholdsrum eller spiseområder.

Plisségardin med mørklægning og energioptimering

kan både mørklægge og forbedre isoleringen i rummet. Det giver en elegant kombination af det klassiske plisségardin med en effektiv indvendig aluminiumsbelægning. Plisségardinet holder godt på varmen om vinteren og giver med det trinløse skinnesystem mulighed for fleksibel placering i vinduet.

Persiennertil skråvinduer giver dig fuld kontrol over dagslyset og privatlivet.  Persiennen er en ideel løsning til rum, hvor du har behov for at tilpasse retningen og mængden af sollys. Da lamellerne er af aluminium, er de meget nemme at rengøre og egner sig perfekt til rum med høj luftfugtighed, såsom køkken og badeværelse.

Duogardin 2-i-1er en smart og fleksibel hybridløsning, der kombinerer mørklægningsrullegardin og et transparant plisségardin.

Gardinets mørklægning holder den mængde lys ude, som du ønsker, mens det transparante plisségardin styre den mængde lys du lukker ind i rummet.   

fordele ved GARDIN MED MOTOR

Elektrisk betjening af dine gardiner til skråvinduer

Skråvinduer sidder ofte oppe højden, og kan derfor være svære at nå fysisk. Her er det en stor fordel at betjene din solafskærmning elektrisk. Men selvom du kan nå dine skråvinduer og betjene dem manuelt, opnår du en række fordele ved at få monteret motorstyring på dine gardiner til skråvinduer. 

For med motorstyring kan du styres din solafskærmning ved hjælp af en kontakt på væggen, via fjernbetjening, tablet eller smartphone (Smart Home) samt ved automatisk styring via en temperaturføler ved dit vindue. Dermed får du en intelligent løsning med stor komfort og fleksibilitet, hvor du automatisk og med elektronisk nærstyring og fjernstyring kan kontrollere lysindfald og temperaturen i rummet mm.   

Gardiner til skråvinduer - Velux
Gardiner til skråvinduer - Velux

Gardiner til skråvinduer fra Velux

De mest solgte skråvinduer og ovenlysvinduer er Velux. Hvis du har et eller flere vinduer fra Velux, og ønsker at købe solafskærmning, skal du blot finde vinduets typenummer og størrelsesnummer, som er placeret ovenpå vinduets øverste ramme. Type og størrelse bruger du så når du bestiller dine Velux gardiner i webshoppen. 

Med Velux solafskærmning til skråvinduer undgår du opmåling, tilretning eller tilskæring. De forskellige typer af solafskærmning er designet med en perfekt pasform og er nemme at montere. 

Derudover kan du vælge mellem en række moderne og klassiske farver til at understøtte din indretningsstil. Hertil kan du vælge om sideskinnerne skal være hvide eller børstet aluminium.

Betjeningsværktøjer

Manuel, elektrisk motor eller solcelledrevet betjening af dine Velux gardiner?

Velux gardiner kan betjenes manuelt, elektrisk eller solcelledrevet. Som beskrevet ovenfor er der flere fordele ved betjening af solafskærmning med elektrisk motor.

Manuel betjening er den klassiske styring af rullegardiner, plissé, persienner og duogardin. Når du skal vælge mellem de forskellige betjeningsmuligheder skal du kigge på dit behov. Har du kun et til to skråvinduer, som du skal betjene kunne den manuelle løsningen være den rigtige. Men er der flere skråvinduer, som skal styres eller sidder vinduerne så højt, at du ikke kan nå dem fra gulvhøjde, vil en motordreven eller solcelledreven løsning måske være det mest optimale.

 

Gardiner til skråvinduer
Gardiner til skråvinduer - Velux

Solcelledrevet betjening er den grønne løsning, hvor du kan rulle op og ned med solen som energikilde. Med et enkelt tryk på fjernbetjeningen kører gardinerne op eller ned. Batterierne i vinduet oplades af solen, og energien lagres, som betyder, at gardinerne også virker når solen ikke skinner. Det betyder, at du med et solcelledrevet gardin, ikke skal trække elektriske ledninger op til dit skråvindue eller ovenlysvindue. Samtidig er monteringen ikke omfattende, og tager kun få minutter.

Solcelledrevet betjening er ca. 1000-1500 kr. dyrere at købe pr. vindue end elektrisk motor – afhængig af størrelsen. Til gengæld sparer du på elregning, som på sigt gør den solcelledrevet løsning billigere end den motordrevne.

Hvor finder jeg typen og størrelsen på mit VELUX ovenlysvindue?

1

Hvis du åbner dit VELUX ovenlysvindue, vil du finde et typeskilt foroven i enten højre eller venstre side.

2

Typeskiltets udseende afhænger af, hvilket ovenlysvindue du har. Find dit typeskilt herunder for at se, hvor du kan finde de rette informationer om dit vindue.

3

Vælg vinduestype og -størrelse i felterne: = vinduestype, f.eks. GGL, GGU eller VE … = vinduesstørrelse, f.eks. M08, MK06, 304 eller 4 …

0
Ingen produkter i kurven