Solafskærmning er et stærkt våben mod de stigende energipriser

Indholdsfortegnelse

Ingen kunne have undgået at bemærke, at energipriserne er steget dramatisk i løbet af de sidste par måneder og fortsætter med at stige. Det presser danskernes økonomi betydeligt, hvor mange ikke har råd til andre fornødenheder. De voldsomme energipriser presse ligeledes virksomheder, organisationer og det offentlige.

Men der er løsninger, som kan reducerer energiforbruget og dermed spare dig penge. Solafskærmning er en af ​​de mest populære former for at sænke energiomkostningerne og samtidig reducere en bygnings CO2-aftryk.

Med en god solafskærmning reduceres opvarmnings-/kølebelastninger (HVAC), og indvendige persienner kan spare op til 16 % af varme-, ventilations- og aircondition-energien og rullegardiner op til 27 %.

Med eksternt monterede metoder til solafskærmning kan besparelsen i HVAC-energi være op til svimlende 54%. Dermed udgør solafskærmning et selvfinansierende klimakontrolsystem i den måde, det forbedrer isolering, styrer solstyring og maksimere dagslys fra glasenheder. Med dette in mente repræsenterer solafskærmning en investering, der betales tilbage via besparelserne i energiforbruget.

Solafskærmning er en gevinst på alle årstider

Fast solafskærmning designet og konfigureret i overensstemmelse med solens høje sæsonbestemte vinkler kan reducere soltilvæksten om sommeren (reducere varmetilvæksten med så meget som 80 %), men stadig tillade varmegevinster fra den lave vinklede sol i køligere måneder, hvilket bidrager til at reducere rumafkøling og varmebelastninger.

Under sommerforhold er ekstern solafskærmning særlig effektiv til at forhindre solstrålingen i at nå glasoverflader og reducerer også andelen af ​​solstråling i det kortbølgede infrarøde område, der absorberes og genbestråles som termisk stråling. Dette kan eliminere behovet for brugen af aircondition.

Om vinteren er en helt tillukket solafskærmning særligt effektiv til at give isolering om natten, mens den maksimerer solenergien, når den er åben i dagtimerne. Løsninger med motoriseret solafskærmning kræver elektricitet. Men også her vil installation af elektrisk solafskærmning give en betydelig gevinst med mindre energiforbrug og færre omkostninger, sammenlignet med omkostningerne ved mekanisk opvarmning og nedkøling.

Behagelig temperatur i hele bygningen

For dem, der ønsker at reducere energiregningen ved hjælp af solafskærmningsløsninger, er der en række måder, dette kan gøres på.

Normalt er den sydvendte forhøjning af en bygning, der hvor størstedelen af ​​solafskærmningen vil være nødvendig. Hvor store områder med vinduer og døre er placeret på denne forhøjning, kan en betydelig mængde varme samle sig inde i det indre rum af en bygning, da solens stråler trænger ind i glasset hele dagen.

Med solafskærmning til vinduer og døre, kan mængden af ​​direkte sollys, der trænger ind midten af bygningen, reduceres kraftigt, hvilket fører til en køligere og mere behagelig indendørs temperatur.

Det er selvfølgelig også værd at bemærke, at potentielle ejendomskøbere eller lejere vil blive påvirket i deres beslutning om at købe eller leje, hvis bygningen er mere energieffektiv med lavere driftsomkostninger – især i lyset af energikrisen.

Sammenfattende kan solafskærmning hjælpe med at reducere energiomkostningerne ved at:

  • Maksimere naturligt dagslys
  • Reducere af overophedning
  • Anvendes som en form for isolering
  • Reducere behovet for interne kølesystemer
  • Reducere af behovet for interne varmesystemer
  • Reducere af brugen af ​​kunstig belysning

Solafskærmnings effekt på ældre bygninger

Mens en procentdel af ældre bygninger ville være blevet betragtet som energieffektive efter datidens standarder, har de efter nutidens standarder et højere CO2-aftryk end nyere bygninger. Dette betyder, at ældre bygninger har et behov for høj energitilførsel for at holde den indre temperatur på en optimal.

Da solafskærmning kan eftermonteres til enhver bygning inklusive ældre bygninger, hvilket gør dem mere energieffektive, er det en enkel og mindre indgribende metode til at forbedre bygningens klima-egenskaber og sænke energiomkostningerne. Det er også værd at påpege, at mens solafskærmningen tjener et praktisk formål, kan den fremstilles efter skræddersyede specifikationer og derfor være integreret i boligens/bygningens stil.

Vær dog opmærksom på, at der kan være faktorer i bygningens udformning og konstruktion samt adgang til det område, der kræver solafskærmning, som har indflydelse på eftermonteringen.

Reduktion af energiomkostningerne med solafskærmning i et nybyggeri

Nogle nybyggerier er så godt isolerede, at varmetilbageholdelse er et nøgleproblem, især hvis solafskærmning ikke er taget med i designet og konstruktionen. Ud over at være godt isolerede har nybyggede erhvervslokaler og boliger ofte store ruder, hvilket resulterer i forhold, der ligner et drivhus.

Dette problem vil blive mere betydeligt i lyset af den globale opvarmning, med højere temperaturer, Efterhånden som temperaturerne fortsætter med at stige, er behovet for effektiv afkøling af bygninger af afgørende betydning.

I mange bygninger kræves det traditionelt, at et klimaanlæg arbejder kontinuerligt for at afkøle rummet og dermed holde det indre miljø behageligt. Ulempen ved regelmæssigt at bruge aircondition er, at det uundgåeligt vil føre til dyre energiregninger og kan kræve regelmæssig vedligeholdelse.

Det er her solafskærmning med dens minimale vedligeholdelse, alsidighed og passivhus-effekt kan gøre en stor forskel. At have et solafskærmningssystem installeret kan hjælpe med at reducere varmegevinsten om sommeren, varmetabet om vinteren, samtidig med at lysniveauet kontrolleres og gevindsten med naturligt lys opnås.

Energieffektivitet og øget komfort på arbejdspladsen

Mange virksomheder, organisationer og offentlige institutioner vil se på andre områder for at spare penge. Som nævnt kan solafskærmning ikke kun reducere energiomkostningerne, men det kan også være med til at opveje stigende energiregninger på andre måder og dermed hjælpe virksomheder med at klare de mulige økonomiske storme forude. Ved at øge den termiske, visuelle og akustiske komfort med solafskærmning kan personalets overordnede tilfredshed, velvære og produktivitet forbedres.

I kontorbygninger bør det optimale arbejdsmiljø om sommeren være ca. 24°C+/-3°C. Forskning har vist, at dette er ‘komfortzonen’ for mange mennesker. Når disse temperaturer overskrides betydeligt, er det ikke længere kun et spørgsmål om komfort, men det kan hurtigt eskalere til at blive en sundheds- og sikkerhedsrisiko.

I de varmere sommermåneder kan solstråling øge den indre bygningstemperatur til så høje som 35 – 40°C. Ved disse temperaturer er mennesker i risiko for svimmelhed, besvimelse, varmekramper og i mere alvorlige tilfælde hedeslag eller kollaps.

Videnskabelige undersøgelser viser, at øgede temperaturer direkte korrelerer med fravær og negativ produktivitet: efterhånden som temperaturen stiger, falder produktiviteten. Ved 28°C kan der allerede være et fald på 5 % i produktiviteten.

Færre sygedage og beskyttelse af inventar

Med et sundt bygnings- og arbejdsmiljø afholdes færre sygedage, hvilket resulterer i en reduktion i sygedagpenge og behov for at ansætte freelance-/vikariater, der kan koste mere end almindeligt personale – især hvor bureauer er involveret.

Da solafskærmning spreder det direkte genskin fra solens stråler, er det også gavnligt for at bevare udseendet af lysfølsom maling og bløde møbler samt forbrugsvarer og værdigenstande såsom tøj, malerier og tryk, bøger, gobeliner og antikke tekstiler, tapet, træmøbler og andet boligudstyr. Det er derfor med til at reducere nedbrydningen af ​​salgbare varer og behovet for dyr vedligeholdelse og udskiftning af materialer.

Flere artikler

10 fordele og muligheder med integrerede persienner

Salget af integrerede persienner vinder mere og mere frem. Udviklingen skyldes i høj grad de mange fordele og muligheder de integrerede persienner giver. Denne blog beskriver 10 fordele du kan opnå med integrerede persienner.

Besøg vores blog for flere artikler, vi skriver både sjove, lærerige og hjælpsomme artikler og guides.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Kontakt vores serviceteam for spørgsmål eller konsultation

Gør brug af vores ekspert-rådgivning, uforpligtende produktrådgivning og vejledning til et specifikt projekt. Siden 2017 har vi hjulpet tusindvis af virksomheder, offentlige institutioner, boligejere, arkitekter, fabrikker samt glas- og byggefagfolk.

Efterlad en kommentar

icon_specialfremstillet solafskræmning


FREMSTILLES UDFRA DINE ØNSKER

icon_kvalitetsgaranti

KVALITETSGARANTI

icon_elektrisk_solafskrærmning

ELEKTRISK SOLAFSKÆRMNING

EUROPÆISK DESIGN

Hvor finder jeg typen og størrelsen på mit VELUX ovenlysvindue?

1

Hvis du åbner dit VELUX ovenlysvindue, vil du finde et typeskilt foroven i enten højre eller venstre side.

2

Typeskiltets udseende afhænger af, hvilket ovenlysvindue du har. Find dit typeskilt herunder for at se, hvor du kan finde de rette informationer om dit vindue.

3

Vælg vinduestype og -størrelse i felterne: = vinduestype, f.eks. GGL, GGU eller VE … = vinduesstørrelse, f.eks. M08, MK06, 304 eller 4 …

0
Ingen produkter i kurven