Integreret solafskærmning

Indhold

Der er ingen tvivl om, hvor meget et godt indeklima betyder vores velbefindende og produktivitet. Derfor er det også essentielt, at både private boliger, virksomheder og offentlige bygninger tænker i solafskærmning. Med en effektiv solafskærmning kan man nemlig regulere både lys og varme i bygninger, og dermed få en lang række fordele.

Flere og flere arkitekter arbejder med integreret solafskærmning

Alle bygninger fødes på tegnebordet. Det er her tankerne til bygningers linjer og installationer skabes.
Der findes tre typer solafskærmning – 3 måder at skærme mod solens stråler: Indvendig, integreret og udvendig. For ikke særligt mange år siden, fandtes der kun indvendig og udvendig solafskærmning, men den teknologiske udvikling banede vejen for den integrerede solafskærmning. Nu har arkitekterne mulighed for at integrere solafskærmning i bygningers udseende, og dermed ikke gå på kompromis med æstetik. Samtidigt giver den integrerede solafskærmning en række andre fordele for både indeklima og økonomi. Integreret solafskærmning er derfor et naturligt valg for arkitekter, når de tegner nye moderne fremtidssikrede bygninger til private, virksomheder og offentlige instanser. Bygningerne får en flot nordisk æstetik med rene linjer, og det giver både fordele i forhold til rengøring, vedligeholdelse og arbejdsklima.

Slut med rengøring og vedligehold

Integreret solafskærmning er kort fortalt en persienne, der er integreret mellem to lag glas, der sidder i en vinduesramme. Det betyder altså, at der ikke er mulighed for, at der samles støv og snavs på persiennen, og den er ligeledes heller ikke udsat for slag o. lign. Det giver selvsagt besparelser til rengøring og vedligeholdelse i.f.t. almindelige indvendige persienner og udvendig solafskærmning.

Solafskærmning er billigere end ventilation

Vi kommer ikke uden om at, at vi lever i en verden, hvor økonomi har stor betydning. Virksomheder og offentlige institutioner kan have store udgifter til ventilation og opvarmning. Integrerede persienner kan skabe store besparelser på indeklimabudgettet, da de både kan skærme for solen om sommeren og isolere for varmen om vinteren. Det er almindeligt kendt, at det koster ca. 5 gange så meget at nedkøle et rum som at opvarme det, så integrerede persienner bør altid overvejes ved nybyggeri. Det er også muligt at integrere persienner i eksisterende bygninger.

Et godt indeklima giver mere arbejdsglæde og produktivitet

Vi har alle mærket på vores egen krop, hvad en for høj temperatur gør ved os. Vi bliver trætte og sløve. Faktisk falder vores evne til at præstere med ca. ½ %, for hver grad temperaturen er over den ideelle temperatur på 21-22 grader. Den integrerede solafskærmning skærmer effektivt mod solens stråler, og sikrer samtidigt lys og udsyn, der også er meget vigtige faktorer for trivsel.

Møderum og privatliv

Behovet for at skabe lukkede rum har man både i virksomheder og i offentlige instanser. I virksomheden er det typisk møderum og kontorer. På et sygehus er det patientstuer, kontorer og arbejdsrum. Med en integreret persienne kan persiennen ikke åbnes udefra, og dermed sikres 100% diskretion og privatliv. Integrerede persienner kan også med fordel anvendes til at skabe fleksible vægge i store rum med mange mennesker.

Flere artikler

Oplys med dagslys

Det naturlige lys skaber, når det er godt fordelt og administreret, et mere afslappende rum, mindre belastning af øjnene, stimulerer døgnrytmen og øger positivitet og produktivitet.

Besøg vores blog for flere artikler, vi skriver både sjove, lærerige og hjælpsomme artikler og guides.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Kontakt vores serviceteam for spørgsmål eller konsultation

Gør brug af vores ekspertrådgivning Uforpligtende produktrådgivning og vejledning til et specifikke projekt Siden 2016 har vi hjulpet tusindvis af boligejere, artiketekter, fabrikker samt glas- og byggefagfolk.

This is popup title

You don't need to waste your time and money anymore.

We know your demands for building a perfect website. You will find all the functionalities of your imagination here.

Oplys med dagslys

Nye produkter i webshoppen

Efterlad en kommentar

FREMSTILLES UDFRA DINE ØNSKER

KVALITETSGARANTI

ELEKTRISK SOLAFSKÆRMNING

EUROPÆISK KVALITET & DESIGN