Integreret solafskærmning

Der er ingen tvivl om, hvor meget et godt indeklima betyder vores velbefindende og produktivitet. Derfor er det også essentielt, at både private boliger, virksomheder og offentlige bygninger tænker i solafskærmning. Med en effektiv solafskærmning kan man nemlig regulere både lys og varme i bygninger, og dermed få en lang række fordele.

Flere og flere arkitekter arbejder med integreret solafskærmning

Alle bygninger fødes på tegnebordet. Det er her tankerne til bygningers linjer og installationer skabes.
Der findes tre typer solafskærmning – 3 måder at skærme mod solens stråler: Indvendig, integreret og udvendig. For ikke særligt mange år siden, fandtes der kun indvendig og udvendig solafskærmning, men den teknologiske udvikling banede vejen for den integrerede solafskærmning. Nu har arkitekterne mulighed for at integrere solafskærmning i bygningers udseende, og dermed ikke gå på kompromis med æstetik. Samtidigt giver den integrerede solafskærmning en række andre fordele for både indeklima og økonomi. Integreret solafskærmning er derfor et naturligt valg for arkitekter, når de tegner nye moderne fremtidssikrede bygninger til private, virksomheder og offentlige instanser. Bygningerne får en flot nordisk æstetik med rene linjer, og det giver både fordele i forhold til rengøring, vedligeholdelse og arbejdsklima.

Slut med rengøring og vedligehold

Integreret solafskærmning er kort fortalt en persienne, der er integreret mellem to lag glas, der sidder i en vinduesramme. Det betyder altså, at der ikke er mulighed for, at der samles støv og snavs på persiennen, og den er ligeledes heller ikke udsat for slag o. lign. Det giver selvsagt besparelser til rengøring og vedligeholdelse i.f.t. almindelige indvendige persienner og udvendig solafskærmning.

Solafskærmning er billigere end ventilation

Vi kommer ikke uden om at, at vi lever i en verden, hvor økonomi har stor betydning. Virksomheder og offentlige institutioner kan have store udgifter til ventilation og opvarmning. Integrerede persienner kan skabe store besparelser på indeklimabudgettet, da de både kan skærme for solen om sommeren og isolere for varmen om vinteren. Det er almindeligt kendt, at det koster ca. 5 gange så meget at nedkøle et rum som at opvarme det, så integrerede persienner bør altid overvejes ved nybyggeri. Det er også muligt at integrere persienner i eksisterende bygninger.

Et godt indeklima giver mere arbejdsglæde og produktivitet

Vi har alle mærket på vores egen krop, hvad en for høj temperatur gør ved os. Vi bliver trætte og sløve. Faktisk falder vores evne til at præstere med ca. ½ %, for hver grad temperaturen er over den ideelle temperatur på 21-22 grader. Den integrerede solafskærmning skærmer effektivt mod solens stråler, og sikrer samtidigt lys og udsyn, der også er meget vigtige faktorer for trivsel.

Møderum og privatliv

Behovet for at skabe lukkede rum har man både i virksomheder og i offentlige instanser. I virksomheden er det typisk møderum og kontorer. På et sygehus er det patientstuer, kontorer og arbejdsrum. Med en integreret persienne kan persiennen ikke åbnes udefra, og dermed sikres 100% diskretion og privatliv. Integrerede persienner kan også med fordel anvendes til at skabe fleksible vægge i store rum med mange mennesker.

Danmarkshistorien om gardinet

Danmarkshistorien om gardinet

Gardinets historie er ældre end vinduets! Og det er selvfølgelig, fordi gardiner er forhæng. De har for eksempel kunnet dække indgangen til en bolig eller et rum, inden vinduer overhovedet fandtes. Men man har også brugt gardiner foran spejle, malerier og senge – tænk...

læs mere
Historien om persiennen

Historien om persiennen

Har du tænkt over, hvorfor en af de allermest brugte, indvendige solafskærmninger har det lidt mærkværdige navn ”persienne”? Det lyder umiddelbart fransk, men ordet fortæller også, at persiennen stammer fra Persien – det nuværende Iran. Her er brugen af persienner...

læs mere
Indvendig solafskærmning og indeklima

Indvendig solafskærmning og indeklima

Indvendig solafskærmning De fleste mennesker elsker sol og lys. Men vi vil gerne selv bestemme hvor, hvornår og hvor megen sol og hvor meget lys vi vil have. I boligen foretrækker man på vore breddegrader lyse rum, hvor solindfaldet fra vinduerne løfter stemningen og...

læs mere
3 måder at skærme mod solens stråler

3 måder at skærme mod solens stråler

Indeklima og energiforbrug to væsentlige faktorer i vores liv, og solafskærmning en afgørende faktor. En effektiv solafskærmning bidrager til velbefindende reducerer energiudgifter bl.a. ved at minimere overophedning af om sommeren og bidrage til opvarmning i de kolde måneder.

læs mere
Udvendig solafskærmning

Udvendig solafskærmning

Der findes en lang række produkter til udendørs solafskærmning. De mest kendte er nok markiser og skodder, men mulighederne er mange flere. Nogle er mere synlige og markante end andre.

læs mere